Auriculotherapie

De Europese vorm van auriculotherapie heeft zich ontwikkeld vanuit de Franse School. Meer dan 80% van de oor gebieden zijn vrij recente ontdekkingen (jaren 60-70). Paul Nogier heeft de ontdekkingen gedaan via reflex somatotopie in 1951.

Wetenschappelijke proeven die zowel in Europa als in China zijn uitgevoerd hebben aangetoond, dat een nauwe fysiologische relatie bestaat tussen specifieke delen van het oor en specifieke gebieden van het lichaam.

Dankzij al deze westerse en oosterse wetenschappers is de moderne oor acupunctuur uitgegroeid tot een zeer geraffineerde wetenschappelijke procedure. Het staat vast dat er vaste fysiologische relaties zijn tussen bepaalde gebieden van de oorschelp en het lichaam.

Enkele voorbeelden van algemene indicaties zijn:
Verslavingen, slaapstoornissen, pijn, gewrichtsziekten, migraine, cephaleo, menstruatiestoornissen en hormonale verstoringen.

Contra-indicaties:
Zwangerschap met risicofactoren, zware anaemia patiënten en kinderen jonger dan zeven jaar worden in principe niet met naalden behandeld.

Tren counseling behandelt u voor gewichtsverlies, stoppen met roken en/of overgangsklachten door middel van auriculotherapie (oor-accupunctuur). Via de oor-acupunctuur wordt de lichamelijke verandering gestimuleerd. Hierbij worden een 4-tal kleine puntjes (hele kleine verblijfsnaaldjes) in het oor geplaatst.